_MG_2742

Topinka s cuketou, prosciuttem a granátovým jablkem

Na 12–16 topinek
Doba přípravy: 20 minut

1 francouzská bageta
olivový olej
1 kelímek ricotty
šťáva z 1 citronu
1 menší cuketa
1 stroužek česneku
12 plátků prosciutta
½ hrnku zrníček z granátového jablka
malý svazek řeřichy
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Předehřeju si troubu na 200 °C. Bagetu nakrájím na plátky a potřu olivovým olejem. Naskládám je na plech a peču dozlatova, trvá to zhruba 5 až 7 minut. Topinky během pečení otočím, aby mi pěkně křupaly z obou stran.

2. Mezitím smíchám ricottu, citronovou šťávu a trošku olivového oleje. Pečlivě promíchám a dochutím solí a čerstvě mletým pepřem. Když připravuju větší množství ochucené ricotty, vyšlehám ji s olivovým olejem v mixéru.

3. Omyju si cuketu a na mandolíně ji nakrouhám na tenké plátky. Upečené plátky bagety ještě lehce potřu česnekem a nanesu na ně vrstvu vyšlehané ricotty.

4. Na každou topinku narovnám plátky cukety a natrhané prosciutto. Nakonec je posypu pár zrníčky granátového jablka a ozdobím řeřichou.

_MG_2702

_MG_2709

_MG_2712

_MG_2718

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *